![]() |
Elmalı Tart Tatin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Tart Tatin TarifiElmalı Tart Tatin Tarifi Malzemeler 200 gr ![]() 50 gr ![]() 1 çay kaşığı tuz 2 adet yumurtanın sarısı 100 gr ![]() ![]() Ayrıca: 150 gr ![]() 4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir) ![]() Hazırlanışı Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr ![]() ![]() Öte yandan 150 gr ![]() ![]() Daha sonra içine 75 gr ![]() ![]() Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökün, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirin ![]() En sonunda da üstüne hamuru yayın ![]() Bir çatalla hamurda delikler oluşturun, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin ![]() Fırından çıkarın ve ılınınca ters çevirerek servis yapın ![]() Vanilyalı dondurma veya krem şanti ile de servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsuuun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Tart Tatin Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Tart Tatin Tarifiyaptım çokta lezzetli oldu tşk tospik |
![]() |
![]() |
|