Mürdim Eriği Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdim Eriği Reçeli TarifiMürdim Eriği Reçeli Tarifi 2 kg mürdüm eriği (yıkanıp, çekirdekleri çıkarılmış) 2-3 kg (8-12 su bardağı) toz şeker 1 çay kaşığı limon tuzu Erikleri büyük bir süzgeçte bol suda yıkayınız Erikleri süzüp büyük bir tencereye aktarınız Üstüne 2 kg (reçelin çok tatlı olmasını istiyorsanız 3 kg) şekeri döküp tencereyi sallayarak, şekerin tencerenin her tarafına dağılmasını sağlayınız Tencereyi serin bir yerde bir gece bekletiniz Ertesi sabah tencereyi harlı ateşe oturtup, bir tahta kaşık yada spatula ile karıştırarak, erikleri parçalamadan kaynatınız Reçel kaynadıktan sonra birkaç kez karıştırınız Limon tuzunu ekleyip yeniden karıştırınız Ateşin altını kısıp, reçeli bir kez daha kaynatınız (Bir fırça ile tencerenin kenarına yapışan şekerleri alınız Bu arada bir delikli kepçe ile üstte oluşan köpükleri de alıp atınız ) Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için, bir madeni kaşığı tencereye dik olarak daldırınız (Kaşığı tencereden çıkarttığınızda, reçel taneler halinde, damla damla kaşığın ucundan dökülmelidir ) Reçel istediğiniz kıvama gelmişse, tencereyi ateşten alıp soğuttuktan sonra, reçeli temiz kavanozlara boşaltınız Kavanozları, ağızlarını selofan yada alüminyum kağıdı ile kapatıp, sıkıca bağladıktan sonra serin bir yere kaldırarak, reçelinizi dilediğiniz zaman kullanınız
|
|
Mürdim Eriği Reçeli Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdim Eriği Reçeli Tarifi1 kg mürdüm eriği 1 kg toz şeker 2 çay kaşığı vanilya 1 limon suyu 1 kabuk tarçın Tencereye eriklerin çekirdeklerini çıkartıp koyun Üzerine kabuk tarçın ve şekeri ilave edin (su ilave edilmeyecek) ocağa koyun Kaynayınca kısık ateşte 45 dk pişirin Limon suyunu ve vanilyayı ekleyin Tencerede soğuduktan sonra kavanoza koyun
|
|
|
|