Ballı Lokma Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Lokma Tatlısı TarifiBallı Lokma Tatlısı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: 3 su b unYarım paket yaşmaya 1 çorba k toz şekerAlabildiği kadar ılık su Kızartmak için: Sıvıyağ Balı için: 4 su b toz şeker2 su b su1 dilim limon 1 su b balYemeğin Yapılışı: Lokma için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın Ununüzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin Yaşmayanın üzerine ılık su ilave edin ve lokma hamurunu karıştırın ve güzelce yoğurun Daha sonra lokma hamurunun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmasını sağlayın![]() Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın Şerbeti geniş bir kaba aktarın ve içine 1 su bardağı bal ilave edin Şerbeti soğumaya bırakın Başka bir tencereye sıvıyağı alın Lokma hamurundan tatlı kaşığının ucu ile lokma hamurunu tencereye dökün ve kızartın Lokmaları şerbete ilave edin Şerbeti çeken lokmaları servis edin
|
|
|
|