Doğum Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Pastası TarifiDoğum Pastası Tarifi Gereçler: 20 cm çapında Bol Meyveli Kek Kayısı reçeli, kaynatılıp ezilmiş 1 ölçü Badem Kreması 25 cm yapında kek tahtası ya da tepsi, gümüş rengi kağıt kaplı 1 ölçü Kalıp Glase Süsleme: Pembe şekerci boyası 1 adet beyaz plastik kokteyl çubuğu 3 cm x 10 cm beyaz dantel 3 cm genişliğinde 1 m pembe kurdele 1 ölçü Royal Glase Kekin üst ve yanlarını önce Kayısı reçeli sonra da Badem Kreması ile kaplayın Gümüş kağıt kaplı kek tahtası ya da tepsisine yerleştirin Keki bir kez de Kalıp Glase ile kaplayın Ellerinizi mısır ununa bulayıp kalan glase parçalarını yoğurup, üçte ikisini pembe şekerci boyası ile renklendirin Beşiği yapmak için bir yumurtadan yararlanın Yumurtanın üstüne mısır unu sürüp, yuvarlak ucu yukarı gelecek şekilde bir yumurtalığın içine oturtun Bir parça beyaz glaseye ellerinizle biçim verip, yumurtanın üstüne oturtup, şekillendirin ve glasenin fazlalıklarını keskin bir bıçakla alın Kurumaya bırakın Kalan glaseyi 5 cm uzunluğunda bir kalem biçimine getirin İkiye kesip, yumurtanın üstündeki glaseye (beşiğe) ayak yapın Glaseden bebeğin vücudunu ve başını yapın Pembe glaseden bir parçaya yastık ve örtü biçimi verin Bıçakla örtünün üstüne desenler çiziştirin Pembe glaseden ince bir rulo hazırlayarak beşiğin etrafını çevrelemek için kurutun Parmaklarınızla bu parçaya bastırarak düzgünleş-tirin Beşik parçasını yumurtanın üstünden alıp üst kenarlarına fırça ile yumurta akı ya da su sürün Kenarı için hazırladığınız parçayı buraya yerleştirip, hafifçe bastırın Yastığı ve bebeği beşiğe yerleştirip örtüsünü de örtün Bebeğin yastığının arkasına kokteyl çubuğunu saplayın İkiye katlayıp, iki bitişik kenarını birbirine diktiğiniz dantel parçasını cibinlik olarak kokteyl çubuğunun üzerine yerleştirin Kurdeleyi keki çevreleyecek ölçüde kesip, glase ile keke tutturun Kalan glaseden gül koncaları yapın Ucuna küçük yıldız taktığınız kağıt torbaya glase koyarak, kekin kenarında, kek tahtasının üstünde yıldızlar yapın Kekin üst kısmına birer yıldız kadar ara bırakarak yıldızlar yaptıktan sonra, kekin kenarına da bu boşlukları karşılayacak biçimde yıldızlar yapın Bir kurabiye keseceği ile kekin tam ortasında 8 cm çapında bir çember belirleyin Önceden hazırladığınız! glase gülleri bu çembere dizin Kalan glaseyi pembeye boyayıp ince düz bir uç ile kekin alt kenarında kek tahtasının üstündeki yıldızların ortalarına birer pembe boncuk oturtun Yine aynı uç ve pembe glase ile kekin üstündeki yıldızlarla kenarlardaki yıldızların ortalarım birleştiren çizgiler çekin Kekin üstündeki yıldızların ortalarına birer pembe boncuk yapın Beşiği, kekin ortasındaki güllerin tam orta yerine yerleştirin Not: Bir bebeğe bundan güzel "Hoşgeldin" olamayacağı gibi, bebek sahipleri de bu pastadan daha tatlı birşeyle sevinçlerini kutlayamazlar
|
|
Doğum Pastası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Pastası TarifiDoğum Günü Pastası Tarifi Malzemeler 5 yumurta 6 kahve fincanı un 6 kahve fincanı şeker 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşıjı kakao 1 çay bardağı limonlu su (1/4 limon suyu + su) Antepfıstığı (arzuya göre) çikolata rendesi (arzuya göre) Kreması; 1 yumurta 3/4 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 4 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 paket vanilya 1 paket labne peyniri (200 gr ) 3 su bardağı süt Pastayı ıslatmak için; 1,5 çay bardağı sıcak su 1/4 limon suyu 1 tatlı kaşığı neskafe 1 tatlı kaşığı şeker Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk çırpalım Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım Alt parçasının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım
|
|
Doğum Pastası Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Pastası Tarifi1 yumurta 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 3 paket renkli toz jöleler 200 gram kedidili [savuyel] bisküvi 2 adet muz, kivi, vişne gibi meyveler olabilir Kremasını yapmak için sütü, yumurtayı, unu ve şeker çırpın Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı koyup karıştırın Bu arada sıcak suda üzerindeki tarife göre hazırlayıp çözdürün Çilekli jöleden hazırlayacağınız kabın içine 1 parmak kalınlığında döküp hemen dondurun Üzerine dilimlenmiş meyveleri dizin Meyvelerin üzerini örtecek kadar jöleyi tekrar döküp yine dondurun Hazırladığınız diğer jölelere bisküvileri bandırıp tencerenin kenarlarından 1santim kalacak kadar boşluk bırakarak kat kat krema ve bisküvileri dizin Son kat sadece bisküvi olmalı En son kanarda kalan boşluklara jöleleri boşaltın Hemen dipfrizde soğumaya bırakın 2 saat boyunca dolapta bekletince hazır olan pastanın üzerine kalan krema ile yazı da yazabilirsiniz
|
|
Doğum Pastası Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Pastası Tarifi4 yumurta 125 gram şeker 125 gram un 5 gram kabartma tozu 5 gram vanilya Kabı yağlamak için yağ ve un Pastacı kreması için: 5 adet yumurta sarısı 150 gram şeker 5 gram vanilya 60 gram un Yarım litre süt Bu pastacı kreması genellikle en çok kullanılandır Tencereye sütü döküp ısıtın Diğer taraftan da başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri vanilyayla beraber çırpın Yumurta sarıları beyazlaşınca içine unu ekleyin Üzerine kaynayan sürün yarısını döküp karıştırın Ve tencereye hepsini geri boşaltıp karıştırarak koyulaşmasını bekleyin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Üzeri kabuk bağlamaması için sürekli karıştırılır ya da Teremyağ ekleyip karıştırın Keki için yumurta, şeker ve vanilya iyice çırpılır İçine elenmiş un ve kabartma tozu eklenir fazla karıştırmadan yağlanmış unlanmış kalıba dökülüp 180 derecede 30 dakika pişirilir Aslında pandispanyaya kabartma tozu konmaz demiştik, yumurta şekerle kabartılır ve bu yöntem biraz zahmetlidir Yeterli birikimi olmayan bu yöntemle pişirebilir Pandispanya sünger gibi olmalı çok kabartılmamalı Pasta istenilen şekle getirilip süslenir
|
|
|
|