Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pelte, renkli, tarifi

Renkli Pelte Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Pelte Tarifi



Renkli Pelte Tarifi

200 gr kuru kayısı
7,5 çorba kaşığı şeker
200 gr kuru erik
1,5 bardak süt
9 tatlı kaşığı nişasta

Kayısılar tıkanır, bir kapta bir buçuk bardak su ile kaynatılır Suyunu çekince tekrar su konur, iyice haşlanınca parçalamadan bir delikli kepçeyle çıkarılır, suyu ayrılır Erik kuruları da aynı şekilde haşlanır ve ayrılır Bu kez, ayrı ayrı kaplardaki süzülmüş kayısı ve erik sularına 2,5 çorba kaşığı şeker atılıp, karıştırılır
Başka iki kaba da üçer kaşık nişasta konur Birindeki şekerli kayısı suyu, ötekindeki şekerli erik suyu üzerlerine nişastalar yavaş yavaş ilâve edilerek, ateşte pelte oluncaya kadar karıştırılır Sonra 1,5 bardak süte 2,5 çorba kaşığı şekerle 3 kaşık nişasta konur, ateşte pelte haline gelinceye kadar karıştırılır
Daha sonra dört komposto kâsesi suyla çalkalanır, ıslak ıslak önce kayısı peltesi dökülür, biraz bekletildikten sonra da erik paltesi konur Onların üzerlerine de sütlü pelte eklenip bir gece buzdolabında bekletilir Ertesi gün, pelteler bıçakla kaptan ayrılır ve bir tabağa ters çevrilerek çıkarılır, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.