Renkli Pelte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Pelte TarifiRenkli Pelte Tarifi 200 gr kuru kayısı 7,5 çorba kaşığı şeker 200 gr kuru erik 1,5 bardak süt 9 tatlı kaşığı nişasta Kayısılar tıkanır, bir kapta bir buçuk bardak su ile kaynatılır Suyunu çekince tekrar su konur, iyice haşlanınca parçalamadan bir delikli kepçeyle çıkarılır, suyu ayrılır Erik kuruları da aynı şekilde haşlanır ve ayrılır Bu kez, ayrı ayrı kaplardaki süzülmüş kayısı ve erik sularına 2,5 çorba kaşığı şeker atılıp, karıştırılır Başka iki kaba da üçer kaşık nişasta konur Birindeki şekerli kayısı suyu, ötekindeki şekerli erik suyu üzerlerine nişastalar yavaş yavaş ilâve edilerek, ateşte pelte oluncaya kadar karıştırılır Sonra 1,5 bardak süte 2,5 çorba kaşığı şekerle 3 kaşık nişasta konur, ateşte pelte haline gelinceye kadar karıştırılır Daha sonra dört komposto kâsesi suyla çalkalanır, ıslak ıslak önce kayısı peltesi dökülür, biraz bekletildikten sonra da erik paltesi konur Onların üzerlerine de sütlü pelte eklenip bir gece buzdolabında bekletilir Ertesi gün, pelteler bıçakla kaptan ayrılır ve bir tabağa ters çevrilerek çıkarılır, servis yapılır
|
|
|
|