![]() |
Labneli Crem Brulee Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Labneli Crem Brulee TarifiLabneli Crem Brulee Tarifi TART HAMURU İÇİN: 100 gr pınar tereyağı 1/2 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı un 1 ad yumurta 1/2 çay kaşığı toz vanilin 1/2 limon kabuğu rende CREM BRULEE İÇİN: 200 gr pınar krema 100 pınar labne 1 çay bardağı toz şeker 5 ad yumurta sarısı MEYVA SOS İÇİN: 100 gr kuru üzüm 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağ vişne suyu 1 çay bardağı su DEKORU İÇİN: 1 ad muz 1 çay bardağı kuru üzüm TART HAMURU: Yumurta tereyağ ve pudra şekerini elinizle katıştırın daha sonra un vanilin ve limon kabuğunu katın özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun +4 soğuk dolapta 1 saat dinlendirin ve tart kalıbına yayarak 180 derecede 8-10 dk altın rengi verene kadar pişirin ![]() CREM BRULEE: krema ve şekeri 80 dercede ısıtın öte yandan yumurta sarısını oval bir kapta çırpın ve ısıtılan kremayı yumurtaya hızlı bir şekilde pişirmeden katıştırıp özleştirip ve ocakta tencerde bir taşım kaynatıp ocaktan alınız soğutup pınar lapneye karışıma yedirin ![]() SOSU İÇİN: üzümü meyve suyunu ve şekeri ocakta koyulaşana kadar çektirin ![]() |
![]() |
![]() |
|