Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, lokması, napoliten, tarifi

Hamur Lokması Tarifi (Napoliten)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Lokması Tarifi (Napoliten)



Hamur Lokması Tarifi (Napoliten)

Hamur lokması:

4 yumurtanın sarısı

2 tatlı kaşığı toz şeker

60 gr (1/2 su bardağı) un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1 kahve kaşığı tuz

60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)

125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi

375 gr (2 su bardağından biraz az) süt

Sosu:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 kg domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)

2 tatlı kaşığı domates salçası

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Önce hamur lokmasını yapınız

Orta boy bir tencerede yumurta sarılarını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yumurta teli ile çırpınız

Un, mısır nişastası ve tuzu küçük bir kaseye eleyip yavaş yavaş yumurta sarısı-şeker karışımına ekleyerek pürtüksüz olana kadar karıştırınız 60 gr (4 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağı ve 90 gr (3/4 su bardağı) peynir katınız

Tencereyi orta ateşe oturtup sütü yavaş yavaş bir tahta kaşıkla devamlı karıştırarak ekleyiniz 3-4 dakika, karışımın kıvamı koyulaşana kadar pişirdikten sonra, tencereyi ateşten indiriniz

Büyük bir fırın tepsisini suyla çalkalayıp içine hamuru dökerek üstünü bıçakla düzeltiniz (Hamur yaklaşık 1,5 cm kalınlığında olmalıdır) Tepsiyi buzdolabına koyup 30 dakika bekletiniz

Bu arada sosu yapmak için büyük bir tencerede 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı zeytinyağla orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar pişiriniz Geri kalan sos malzemesini katıp, tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika ağır ateşte pişiriniz

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız Orta boy bir fırın tepsisini kalan 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağlayıp bir kenara bırakınız

Buzdolabındaki tepsiyi çıkarıp hamuru 5X5 cm boyutlarında parçalara keserek, yağladığınız fırın tepsisine, birbirlerine değecek biçimde döşeyiniz Üstüne kalan peyniri serpip fırında 15-20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz

Hamur lokmasını ya sosu üstüne dökerek yada yanında sosuyla servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.