![]() |
Hamur Lokması Tarifi (Napoliten) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Lokması Tarifi (Napoliten)Hamur Lokması Tarifi (Napoliten) Hamur lokması: 4 yumurtanın sarısı 2 tatlı kaşığı toz şeker 60 gr (1/2 su bardağı) un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 kahve kaşığı tuz 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) 125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi 375 gr (2 su bardağından biraz az) süt Sosu: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kg domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış) 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce hamur lokmasını yapınız ![]() Orta boy bir tencerede yumurta sarılarını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yumurta teli ile çırpınız ![]() Un, mısır nişastası ve tuzu küçük bir kaseye eleyip yavaş yavaş yumurta sarısı-şeker karışımına ekleyerek pürtüksüz olana kadar karıştırınız ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup sütü yavaş yavaş bir tahta kaşıkla devamlı karıştırarak ekleyiniz ![]() ![]() Büyük bir fırın tepsisini suyla çalkalayıp içine hamuru dökerek üstünü bıçakla düzeltiniz ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu yapmak için büyük bir tencerede 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı zeytinyağla orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Buzdolabındaki tepsiyi çıkarıp hamuru 5X5 cm boyutlarında parçalara keserek, yağladığınız fırın tepsisine, birbirlerine değecek biçimde döşeyiniz ![]() ![]() Hamur lokmasını ya sosu üstüne dökerek yada yanında sosuyla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|