Meyve Şekerli Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Şekerli Pasta TarifiMeyve Şekerli Pasta Tarifi Gereçler: 100 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 yumurta, hafif çırpılmış 75 gr un 50 gr taze ekmek kırıntısı 50 gr erik kurusu, ince kıyılmış 50 gr kiraz şekerlemesi, ince kıyılmış 50 gr badem, ince kıyılmış 25 gr portakal limon kabuğu ince kıyılmış Üstü: 75 gr tereyağı 150 gr toz şeker, elenmiş 1 yemek kaşığı, portakal suyu 1/2 portakal 18 cm çapındaki kek kalıbını iyice yağlayıp, dibine yağlı kağıt döşeyin Tereyağı, şeker ve portakal kabuğu rendesini hafif ve kar haline gelene kadar çırpın Yavaş yavaş yumurtaları ve bir kaşık un eklerken çırpmanızı sürdürün Kalan unu da katıp karışıma iyice yedirin Ekmek kırıntılarını ve kıyılmış meyveleri de ekleyin Hazırlanan kalıba döküp, orta kızgınlıktaki fırında 1 saat pişirin Fırından alınca 5 dakika kalıpta bekletip, sonra soğuması için kalıptan çıkarıp düzgün bir düzeye bırakın Tereyağı, şeker ve portakal suyunu çırpın Kekin üstüne ve yanlarına sürün Yarım portakalın kabuğunu soyun ve beyaz kısımlarını temizleyin Dilimlere kesip, her dilimi de ikiye bölün ve pastanın üstünü süsleyin
|
|
Meyve Şekerli Pasta Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Şekerli Pasta TarifiMeyve Şekerli Pasta Tarifi Gereçler: 50 gr haşlanmış badem 125 gr değişik renkli meyve şekerlemeleri 225 gr tereyağı 225 gr pudra şekeri 4 yumurta, çırpılmış 125 gr çekilmiş badem 50 gr portakal şekerlemesi, dilinmiş 50 gr zencefil 225 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu Kayısı reçeli, kaynatılmış, ezilmiş 5 cm genişliğinde 60 cm yeşil kurdele 1 m altın renkli kurdele 20 cm çapındaki kek kalıbının dibini ve yanlarını yağlı kağıt ile kaplayın Kalıbın dışına gazete kağıdı ya da kahverengi kağıt sarın Haşlanmış bademlerden 9 tanesini ikiye kesip, süsleme için saklayın Meyve şekerlemelerinin şurubunu akıtıp, her birini küçük parçalara kesin Geniş bir tabakta şekerlemelerle bademlere bir şekil vererek dizin Bu düzenlemeyi yaparken meyve şekerlemelerinin renklerini de gözönüne alarak, bir desen oluşturmaya özen gösterin Kalan meyve şekerlemelerini kek için saklayın Hafif bir krem haline gelene dek tereyağı ile şekeri karıştırın Yumurtaları azar azar bu karışıma katın Çekilmiş bademleri de karıştırın Tabağa dizdikten sonra arta kalan meyve şekerlemeleri ile bademleri, zencefil ve doğranmış portakal şekerlemesini de karışıma ekleyip iyice karıştırın Un ile kabartma tozunu eleyip, madensel bir kaşıkla karışıma karıştırın Hazırlanan kalıba bastırarak doldurun ve bir kaşığın tersi ile üstünü düzleyin Tabağa dizdiğiniz şekerleme ve bademleri eş desende kalıptaki kek karışımının üstüne geçirin Önceden ısıtılmış çok hafif ateşli fırının orta rafında 3+1/2 saat pişirin 2 saat sonunda, kekin üstü yeterince kızarmışsa, kahverengi bir kağıtla üstünü örtün Soğuyana dek kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp, kağıdını alın ve hava geçirmeyen teneke bir kutuda saklayın Servisini yapacağınız zaman kekin üstüne kayısı reçeli sürün Yeşil kurdeleyi çevresine sardıktan sonra, altın renkli kurdeleyi yeşilin üstünden dolayıp bir fiyong biçiminde bağlayın
|
|
|
|