Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmik, kayısılı, kuru, sütlü, tarifi, tatlısı

Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi



Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

1 litre süt

8 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1 adet limon kabuğu rendesi

10-12 adet kuru kayısı

İrmik tatlısı için sütü tencereye alın Üzerine toz şeker, irmik, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırparak pişirin, hiç durmadan karıştırmak gerekir ki topaklanmalar olmasın Diğer tarafta daha önceden sıcak suda bekletilmiş kuru kayısıları küp küp doğrayın Ocaktaki irmiğiniz fokurdayıp kaynamaya başlayınca önceden pişirdiğiniz kuru kayısıları da ilave edin 1-2 dk beraber kaynattıktan sonra sıcakken direkt olarak istediğiniz bir kalıba dökün Sıcaklığı gidip tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın ve bir gece kadar soğuyup iyice dinlendirin Servis tabağına ters çevirerek, dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi



kaysılı bir tarif daha aldım sayenizde teş
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.