Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pekmezli, tarifi, tart

Pekmezli Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Tart Tarifi



Pekmezli Tart Tarifi

22,5 cm'lik Hamur kasesi
125 gr (1 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 su bardağı sıcak su
1/4 su bardağı pekmez

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız Hamur kasesini tepsinin üstüne koyup, bir kenara bırakınız
Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Tereyağı ve margarini bıçakla ufak ufak kesip, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar una yediriniz Şekeri ekleyip, bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede, karbonatı sıcak suda eritip, pekmezi katarak iyice karıştırınız Pekmezli karışımı, hamur kasesine boşaltıp, yağlı ve şekerli unu kaşıkla üstüne dökerek, tahta kaşığın tersiyle düzleştiriniz
Tartı fırının orta katında 15-20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz
Tartı fırından alıp, tel ızgarada iyice soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Pekmezli Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Tart Tarifi



HAMURU İÇİN:

180 gram un

1/2 çay kaşığı tuz

100 gram margarin

1 çorba kaşığı tozşeker

1 adet yumurta

2-3 çorba kaşığı soğuk su

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı pekmez

1/2 su bardağı sıcak su

1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi

150 gram ufalanmış bayat ekmek içi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Krem şanti

Tart hamuru malzemesinin hepsini iyice karıştırıp, ipeksi bir doku oluncaya kadar yoğuralım

Daha önceden margarin yağı ile yağladığımız 30 cm çapındaki tart kalıbının dibine bastıra bastıra iyice yayalım

170°C'li fırında renk almayacak şekilde ön pişirme yapalım

Pekmezi, suyu, limonun suyunu ve kabuğunu ocakta bir taşım kaynatıp, soğutalım

Ufalanmış bayat ekmek içlerini de içine katıp, 1-2 kere karıştırdıktan sonra, fırından çıkardığımız yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayalım ve tekrar fırınlayalım

Fırında gevrekleşene kadar pişirip, çıkardıktan sonra, soğutalım

Üzerini krem şanti ile süsleyerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.