Ekonomik Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekonomik Pasta TarifiEkonomik Pasta Tarifi MALZEME: 10 çorba kaşığı toz şeker 10 çorba kaşığı un 10 yumurta yarım paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları Kremi için: 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 6 çorba kaşığı toz şeker yarım litre süt HAZIRLANIŞI: Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır Un, bir kaba elenir Üzerine,rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konulur Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş yuvarlak pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve istenilen büyüklükte ve şekillerde kesilir Kremin hazırlanması: Bir kaba yumurta, un ve şeker konulur Üzerine, azar azar süt dökülür Sonra, iyice ezilir Ateşe konur "Un çorbası" kıvamına gelinceye kadar kaynatılır Ara-sıra karıştırılır Sonra ateşten indirilir, soğuması beklenir Bu sırada, pastanın üzeri hafifçe ıslatılır Sonra, kesilen pastaların yüzeyine "krem" sürülür Krem sürülen pastalar, üst üste konulur Pastaların kenarları spatülle düzeltilir Her tarafına krem sürülür Üzerine istenilen süsler yapılır
|
|
|
|