![]() |
Hoşmerim Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoşmerim TarifiHoşmerim Tarifi 500 gr ![]() 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı su Öncelikle tereyağı ve peyniri bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hoşmerim Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoşmerim Tarifi1 kg süt 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 4 su bardağı toz şeker 250 gr irmek Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri 150 gr tuzsuz badem 1 çorba kaşığı sıvıyağ Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıstırarak, üzerine unu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hoşmerim Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoşmerim Tarifi500 gram lor peyniri 400 gram(2 su bardağı) süt 2 adet yumurta sarısı 1 su bardağı irmik 50 gram tereyağı veya margarin 500 gram toz şeker 500 gram lor peynirini, 2 su bardağı süt ile eze eze iyice karıştıralım ![]() ![]() 2 adet yumurta sarısını ilave edip, yine karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim ![]() Tavanın yanına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca, 1 su bardağı dolusu irmik ve 50 gram kadar yağı ilave edip, karıştırmaya devam edelim ![]() Karışım koyulaşıp da kendini toplayınca (katılaşınca) 500 gram toz şeker ilave edip, ezercesine karıştırarak, şekerin erimesini sağlayalım ![]() Şeker eriyip de tatlımız yumuşayınca, karıştıra karıştıra tekrar koyulaşıncaya kadar (lapa kıvamı olacak) pişirelim ![]() Servis tabağına koyup, ılık veya soğuk olarak servis yapalım ![]() Not: Esas höşmerim tatlısı, süt kesiği ile yapıldığı halde herkesin süt kesiği yapamayacağını düşünerek biz lor peynirini tercih ettik |
![]() |
![]() |
|