Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hoşmerim, tarifi

Hoşmerim Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hoşmerim Tarifi



Hoşmerim Tarifi

500 gr tuzsuz lor
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su

Öncelikle tereyağı ve peyniri bir tencereye koyun Peynir biraz eriyince içine şekeri ve unu ilave edin Ağır ateşte karıştırarak pişirin Bir miktar suyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve tencerenin kapağmı kapatıp, ateşten alın 10 dakika beklettikten sonra üzerine ceviz serpip, ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hoşmerim Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hoşmerim Tarifi



1 kg süt

1 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

4 su bardağı toz şeker

250 gr irmek

Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri

150 gr tuzsuz badem

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıstırarak, üzerine unu ekleyin Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin Tozseker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini saglayın Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin Soguk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hoşmerim Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hoşmerim Tarifi



500 gram lor peyniri

400 gram(2 su bardağı) süt

2 adet yumurta sarısı

1 su bardağı irmik

50 gram tereyağı veya margarin

500 gram toz şeker

500 gram lor peynirini, 2 su bardağı süt ile eze eze iyice karıştıralım Tercihen teflon bir tencereye koyup, kısık ateşte ocağın üzerinde tahta bir kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirmeye başlayalım

2 adet yumurta sarısını ilave edip, yine karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim

Tavanın yanına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca, 1 su bardağı dolusu irmik ve 50 gram kadar yağı ilave edip, karıştırmaya devam edelim

Karışım koyulaşıp da kendini toplayınca (katılaşınca) 500 gram toz şeker ilave edip, ezercesine karıştırarak, şekerin erimesini sağlayalım

Şeker eriyip de tatlımız yumuşayınca, karıştıra karıştıra tekrar koyulaşıncaya kadar (lapa kıvamı olacak) pişirelim

Servis tabağına koyup, ılık veya soğuk olarak servis yapalım

Not: Esas höşmerim tatlısı, süt kesiği ile yapıldığı halde herkesin süt kesiği yapamayacağını düşünerek biz lor peynirini tercih ettik

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.