Hoşmerim Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoşmerim TarifiHoşmerim Tarifi 500 gr tuzsuz lor 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı su Öncelikle tereyağı ve peyniri bir tencereye koyun Peynir biraz eriyince içine şekeri ve unu ilave edin Ağır ateşte karıştırarak pişirin Bir miktar suyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve tencerenin kapağmı kapatıp, ateşten alın 10 dakika beklettikten sonra üzerine ceviz serpip, ılık olarak servis yapın
|
|
Hoşmerim Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoşmerim Tarifi1 kg süt 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 4 su bardağı toz şeker 250 gr irmek Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri 150 gr tuzsuz badem 1 çorba kaşığı sıvıyağ Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıstırarak, üzerine unu ekleyin Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin Tozseker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini saglayın Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin Soguk olarak servis yapın
|
|
Hoşmerim Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoşmerim Tarifi500 gram lor peyniri 400 gram(2 su bardağı) süt 2 adet yumurta sarısı 1 su bardağı irmik 50 gram tereyağı veya margarin 500 gram toz şeker 500 gram lor peynirini, 2 su bardağı süt ile eze eze iyice karıştıralım Tercihen teflon bir tencereye koyup, kısık ateşte ocağın üzerinde tahta bir kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirmeye başlayalım 2 adet yumurta sarısını ilave edip, yine karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim Tavanın yanına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca, 1 su bardağı dolusu irmik ve 50 gram kadar yağı ilave edip, karıştırmaya devam edelim Karışım koyulaşıp da kendini toplayınca (katılaşınca) 500 gram toz şeker ilave edip, ezercesine karıştırarak, şekerin erimesini sağlayalım Şeker eriyip de tatlımız yumuşayınca, karıştıra karıştıra tekrar koyulaşıncaya kadar (lapa kıvamı olacak) pişirelim Servis tabağına koyup, ılık veya soğuk olarak servis yapalım Not: Esas höşmerim tatlısı, süt kesiği ile yapıldığı halde herkesin süt kesiği yapamayacağını düşünerek biz lor peynirini tercih ettik |
|
|
|