![]() |
Çilekli Krep Tarifi ( Hollanda ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Krep Tarifi ( Hollanda )Çilekli Krep Tarifi ( Hollanda ) 1/2 kg çilek (yıkanıp, sapları ayıklanmış ve ortadan ikiye ayrılmış) 150 gr (1+1/4 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 3 yumurta 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı rafine yağ 3 çorba kaşığı pudra şekeri 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 125 gr elma püresi Unu ve tuzu, orta büyüklükte bir kaseye eleyiniz ![]() Unun ortasında bir çukur yapıp 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ekleyerek una yedire yedire tahta bir kaşıkla karıştırınız ![]() ![]() ![]() Dilimlenmiş çilekleri bir tabağa dizip, üstlerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri serperek bir kenara bırakınız ![]() Bir pasta fırçasıyla orta boy bir kızartma tavasını 2 çorba kaşığı erimiş tereyağ ile yağlayınız; tavayı harlı ateşte iyice kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spatula ile krepi altüst ediniz ve öteki yüzünü de 30 saniye kadar kızartarak, ısıtılmış düz bir tabağa alınız ![]() ![]() İkinci krepi de hazırlayıp tabaktaki birinci krepin üstüne sererek çilek dilimleriyle kaplayınız ![]() ![]() Çilekli krepinizi sıcak olarak servis ediniz ![]() Not: Hollandalıların geleneksel tatlılarından olan bu krepte, krep katlarının arası çilek ve elma püresiyle döşenmiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|