Fıstıklı Hulkum Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Hulkum TarifiFıstıklı Hulkum Tarifi 3 kilo şeker 300 gram ince nişasta 10 gram krimtartar Su (kaldıracak kadar) 1 su bardağı şamfıstığı Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır Güzelce astardan süzdükten sonra iki parmak arasında yapışkan bir vaziyet gösteren şerbetin içine, azar azar dökerek ve kaşıkla karıştırıp yedirmelidir Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelinceye kadar pişirmeli, pişmezden bir çeyrek vakit evvel toz haline getirilimiş şamfıstığı katmalıdır Piştikten sonra ateşten alıp badem yağı ile yağlanmış bir tepsiye dökmeli ve soğuması için beklenmelidir Soğuduktan sonra dilimlere kesilerek, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret toza atmalı ve her tarafını unlayıp bir kavanoz içinda saklamalıdır ![]() |
|
|
|