İncirli Kemal Paşa Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Kemal Paşa Tarifiİncirli Kemal Paşa Tarifi 1 su bardağı tuzsuz lor 8 adet kuru incir 1 su bardağı süt 1 paket tereyağı 1 çorb kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Şerbet için: 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limon İncir doğranır, süte yatırılır, bir gece bekletilir Ertesi günü şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Yumuşak tereyağı, pudra şekeri, lor ve incir iyice karıştırılır Üzerine un ve kabartma tozu katılır Güzelce yoğrulur Sonra hamurdan misketten büyük, cevizden küçük parçalar alınır ve yuvarlanır Yağlanmış tepsiye dizilir 180 derece fırında kızarana kadar pişiirlir Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir |
|