![]() |
Krem Şantili Pekmezli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Şantili Pekmezli Tart TarifiKrem Şantili Pekmezli Tart Tarifi 6 çorba kaşığı pekmez 4 çorba kaşığı şurup (3,5 çorba kaşığı sıcak su + 1 çay kaşığı şeker) 1 büyük limonun suyu (rendelenmiş) 1 büyük limonun suyu 125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi 22,5 cm'lik hamur Kasesi önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip ![]() ![]() Orta boy bir tencerede pekmez, şurup, limon suyu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp tencereyi orta ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() Hamur kasesini bir tezgaha koyup içine taze ekmek içini serpiniz ![]() ![]() Hafifçe unlanmış bir tezganta hamur kasesinden artan hamur parçalarını merdaneyle 1-1,5 cm kalınlığında açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tartı 25-30 dakika, üstü altın sarısı olana kadar pişiriniz ![]() Izgarayı fırından çıkarıp, tartı ılımaya bırakmız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|