![]() |
Cevizli Brovni Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Brovni Tarifi80 gramlık bir adet bitter çikolata 175 gr bitkisel margarin 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Parçalanan çikolata ve yağ küçük bir çelik tencereye aktarılıp kısık ateşte, karıştırılarak eritilir ![]() ![]() Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toz şeker derin kaba koyularak mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpılır ![]() Üzerine vanilya, kakao ve ılık hale gelen çikolatalı karışım eklenip 2-3 dakika daha çırpılır ![]() ![]() ![]() Orta boy ve kenarları yüksek kare, yuvarlak ya da dikdörtgen bir fırın kabı hazırlanır ![]() Koyu muhallebi kıvamındaki kek hamuru 2-3 kaşık sıvıyağa batınları peçeteyle ya da fırçayla iyice yağlanmış olan kalıba aktarılır ![]() 10 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilip çıkarılır ![]() Kekin iyice soğuması beklendikten sonra dilimlenerek servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|