![]() |
Kestane Kreması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestane Kreması TarifiKestane Kreması Tarifi 200 gr şeker 250 gr kestane 80 gr su 250 gr tereyağı 100 gr krem şanti Bir küçük tencerenin yarısına kadar su doldurulduktan sonrakaynamaya bırakılır ![]() ![]() Ayıklandıktan sonra bunlar tekrar tencereye koyularak üstlerini iyice kaplayacak kadar su ilâve edilir ve tencere tekrar ateşe oturtularak, kestaneler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() Sonra püre kestaneler tekrar tencereye koyularak, üstlerine 1 büyük kahve fincanı su ile 200 gram da toz şeker (vanilya da katılabilir) ilâve edilir ![]() ![]() ![]() Kestane soğumakta iken öbür yandan bir kuşaneye yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 250 gram tereyağ ya da margarin koyularak, yağ köpürüp iyice beyaz bir hale gelinceye kadar 25 dakika telle çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|