![]() |
Kestaneli Rulo Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Rulo TarifiKestaneli Rulo Tarifi MALZEME: 8 yumurta 8 çorba kaşığı toz şeker 8 çorba kaşığı un 50 gram margarin 100 gram sütsüz çikolata 2 çorba kaşığı marmelat 1 çay kaşığı vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları Püresi için: Yarım kilogram kestane 8 çorba kaşığı pudra şekeri 1 kahve kaşığı vanilya HAZIRLANIŞI: Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır ![]() ![]() Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Un, bir kaba elenir ![]() ![]() ![]() Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisi yağlanır ![]() ![]() Hazırlanan hamur, bir parmak kalınlığında ve düzgün bir şekilde yayılır ![]() Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 40 dakika pişirilir ![]() Bu sırada; "Kestane Püresi" hazırlanır: Kestanelerin dış kabukları soyulur ve bir tencereye doldurulur ![]() Üzerine bol miktarda su konulup, kabukları soyulabilecek hale gelinceye kadar haşlanır ![]() Ateşten alındıktan sonra, üzerine biraz soğuk su dökülür ![]() ![]() Kabukları soyulan kestaneler, kaşıkla veya elekten geçirilerek iyice ezilir ![]() Üzerine pudra şekeri ve vanilya dökülüp, iyice karıştırılır ![]() Hazırlanan "rulo" açılır ![]() ![]() Tekrar "rulo şeklinde kıvrılır ![]() Üstüne mermelat sürülür ![]() Sonra, üstüne çikolata rendelenir ![]() İki ucundan kesildikten sonra servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|