![]() |
Balkabaklı Pandispanya Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabaklı Pandispanya Keki Tarifi125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 5 adet yumurta 1,5 su bardağı tozşeker 1,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması için; 750-850 gr balkabağı 2 su bardağı tozşeker Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su 1 çay kaşığı toz tarçın 1 paket toz kremşanti (2 poşet) 2 su bardağı süt (soğuk olmalı) 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Soyulup iri kuşbaşı formunda doğranmış balkabağını geniş bir çelik tencereye koyun ![]() ![]() Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup suyunu ekledikten sonra orta ısılı ateşte ve kapağı kapalı vaziyette iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Suyunu süzüp tarçını katın ve mutfak robotu ya da çatal yardımıyla iyice ezin ![]() Diğer taraftan, 2 poşet toz kremşantiyi ve soğuk sütü derin bir kasede katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, 5-6 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Keki hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın ![]() ![]() Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın ![]() 25-28 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbını (bu boyutlarda yuvarlak bir kalıp da kullanabilirsiniz) 3 çay kaşığı yumuşamış yağla iyice yağlayın ![]() Kek karışımını kalıba aktarıp üzerini düzeltin ve keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 40-45 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ![]() ![]() Kek parçalanndan birini servis tabağına alıp üzerine ve kenarlarına bolca kabak püresi sürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|