Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, keki, pandispanya, tarifi

Balkabaklı Pandispanya Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Pandispanya Keki Tarifi



125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)

5 adet yumurta

1,5 su bardağı tozşeker

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için;

750-850 gr balkabağı

2 su bardağı tozşeker

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su

1 çay kaşığı toz tarçın

1 paket toz kremşanti (2 poşet)

2 su bardağı süt (soğuk olmalı)

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Soyulup iri kuşbaşı formunda doğranmış balkabağını geniş bir çelik tencereye koyun Üzerine tozşekeri serpip oda sıcaklığında en az 1 saat kadar bekletin

Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup suyunu ekledikten sonra orta ısılı ateşte ve kapağı kapalı vaziyette iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Suyunu süzüp tarçını katın ve mutfak robotu ya da çatal yardımıyla iyice ezin

Diğer taraftan, 2 poşet toz kremşantiyi ve soğuk sütü derin bir kasede katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, 5-6 dakika çırpın Püre halindeki balkabağını ve ceviz içini ilave edip karıştırın Buzdolabına koyup bekletin

Keki hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yağı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın

Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın

25-28 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbını (bu boyutlarda yuvarlak bir kalıp da kullanabilirsiniz) 3 çay kaşığı yumuşamış yağla iyice yağlayın

Kek karışımını kalıba aktarıp üzerini düzeltin ve keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 40-45 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın Ilık hale gelince kalıptan çıkarın ve soğuyunca enlemesine ikiye bölün

Kek parçalanndan birini servis tabağına alıp üzerine ve kenarlarına bolca kabak püresi sürün Kalan keki üzerine yerleştirip tekrar balkabağı püresi sürün Hindistanceviziyle süsleyip buzdolabında bir süre beklettikten sonra servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.