Piknik Keki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piknik Keki TarifiPiknik Keki Tarifi 240 gr (2 su bardağı) kendi kendine kabaran un 1 kahve kaşığı tuz 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 75 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 90 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm 90 gr (1/2 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi 50 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı süt Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız Un ve tuzu, büyük bir kaseye eleyiniz Yağı bıçakla ufak ufak kesip, parmaklarmızla ekmek içi görünümünde olana kadar una yediriniz Yenibaharın yarısını, 75 gr (3/4 su bardağı) şekeri, kuru üzümü ve meyve kabuğu şekerlemesini ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırmız 50 gr (1/4 su bardağı) sütü ekleyip, kalın bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Unlanmış bir tezgahta hamuru, 1 cm kalınlığında 25X12 cm'lik bir dikdörtgen biçiminde açınız Hamuru tepsiye koyup, üstüne kalan bir çorba kaşığı sütü bir fırça ile sürüp, kalan 1/2 çay kaşığı yenibaharı ve kalan 1 çorba kaşığı şekeri üstüne serpiniz Tepsiyi fırına sürüp, keki 30 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, keki tel bir ızgarada soğuttuktan sonra dilimleyerek servis ediniz
|
|
|
|