![]() |
Çikolata Soslu İspanyol Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Soslu İspanyol Tatlısı TarifiÇikolata Soslu İspanyol Tatlısı Tarifi Malzemeler 6 su bardağı su 1/2 çay kaşığı tuz 50 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz) 4 su bardağı irmik 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) Şurubu için; 3 su bardağı su 2,5 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı Su ve tereyağını orta boy çelik bir tencereye koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, irmik suyunu iyice çekinceye kadar, 1-2 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Soğuyan hamurun ortasını açarak yumurtaları tek tek kırın ![]() ![]() Diğer taraftan, sıvıyağı derin bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|