Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilek, krem, tarifi, şantili

Krem Şantili Çilek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Çilek Tarifi



Krem Şantili Çilek Tarifi

1/2 kg çilek
150 gr pudra şekeri
300 gr şantiy kreması

Ayıklanmış 500 gr çilek içine bol su doldurulmuş büyükçe bir kaba atılarak beş dakika kadar bırakılır
Beş dakika sonra çileklerin suyu iyice süzülerek bunlar üç ya da dört kâseye bölünür Sonra bu çilekler buzdolabında iki saat kadar soğumaya bırakılır Eğer bunlar misafire çıkarılacak ise şampanya kadehine bölmek suretiyle soğumaya bırakılır
İki saat sonra kâseler dolaptan alınarak, çileklerin üstlerine, 150 gram pudra şekeri serpilir Pudra şekerinin üstüne de 300 gram şantiy kreması eşit şekilde bölündükten sonra servis yapılır

Not: Misafire ikram edilecek ise, şantiy kreması ince ve süslü duylu bir sıkma torbasıyle çileklerin üstlerine sıkmak suretiyle bölünür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.