Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, güllaç, tarifi

Elmalı Güllaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Güllaç Tarifi



Elmalı Güllaç Tarifi

Malzemeler
8 yaprak güllaç
8 su b süt
1 su b toz şeker
3 çorba k gül suyu
1 su b pudra şekeri
1 çay b hindistan cevizi

İÇ HARCI İÇİN:
yarım kg elma
2 çorba k toz şeker

SÜSLEMEK İÇİN:
yeşil fıstık
pirinç fındık
nar taneleri



HAZIRLANIŞI:
Elmaları soyun ve rendeleyin Tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı şekeri koyarak pişirin Pişince soğumaya bırakın

Sütü tencereye alın Şekeri ve gül suyunu ekleyerek elinizi yakmayacak kadar ısıtın Tepsinin zeminine bir güllaç yaprağını yerleştirin

Üzerine bir kepçe süt dökün 4 kat bu şekilde devam edin Soğuyan elmalı harcı içine yayın

Hindistan cevizi ve pudra şekeri serpin Kalan dört katı da yerleştirirken her katın arasına pudra şekeri serpin

Süt dökün En üst kata pudra şekeri serpin Bir kepçe süt dökün İyice sütünü çekince kalan sütü de üzerine dökün

Kalan pudra şekeri serpin ve çekmesini bekleyin Üzerini süslemek için fıstık, fındık ve nar taneleriyle şekiller yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.