![]() |
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )HELVAYI HAKANI (Osmanlı) Kullanılacak malzeme: 1 kilo süzme bal, 1 litre su, 1 kilo nişasta, 150 gram badem içi, 1/2 kilo tuzsuz tereyağı, 200 gram pudra şekeri, 1 litre su ![]() Yapımı : 150 gram iç bademi bir süre ılık suda bıraktıktan sonra kabuklarını soymalı ve uzunlamasına ikiye ayırmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )Helva-i Hakani Tarifi ( Osmanlı ) 1/2 kg sadeyağ 1/2 kg nişasta 3 kg şeker 112 kg un 1/2 kg pirinç unu 2 kg süt Bir tencerede sade yağ eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tatlı Osmanlı saraylarında, özellikle kandil günleri pişirilen bir tatlıydı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )Helva-i Hakani Tarifi için Malzemeler : 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı nişasta 1,5 su bardağı pirinç unu 6 su bardağı toz şeker 300 gr tereyeğı 5 su bardağı süt Hazırlanışı: Unu, nişasta ve pirinç ununu tereyağ ile birlikte tencereye koyup sürekli karıştırarak rengi sararana dek pişiryoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )Helva-i Hakani Tarifi ( Osmanlı ) 4 kişilik Gerekli malzeme: Yarım kahve fincanı tereyağı 1 kahve fincanı margarin 10 kahve fincanı pirinç unu 4 çay bardağı süt 2 su bardağı şeker 50 gr iç badem Tereyağı ve margarini tencerede eritin ![]() ![]() Başka bir tencerede sütü kaynatın ![]() ![]() ![]() Üzerine iç bademleri yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )Helva-i Hakani Tarifi ( Osmanlı ) 300 gr süzme bal 1 su bardağı su 150 gr çekilmiş badem içi 2 çorba kaşığı nişasta 6 çorba kaşığı sıvıyağ 100 gr yeşil fıstık Bal, su, badem içi ve nişastayı derin bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|