Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marzipan, tarifi, şekerleme

Marzipan Tarifi ( Şekerleme )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marzipan Tarifi ( Şekerleme )



Marzipan Tarifi ( Şekerleme )

500 gr (2 su bardağı) toz şeker
1/2 su bardağından biraz fazla su
kahve kaşığmın ucuyla kabartma tozu
360 gr (2 su bardağı) badem (çekilmiş)
2 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)
1 kahve kaşığı badem esansı
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri

Şekeri ve suyu orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz Ateşi yükseltip şurubu kaynatınız
Kabartma tozunu ekleyip şurubu, soğuk suya damlatıldığmda taneleri top halini alana kadar kaynatmaya devam ediniz Tencereyi ateşten alınız Şurubu, bir tahta kaşıkla 2-3 dakika çırpınız Çekilmiş bademleri ekleyip iyice karıştırınız Önce yumurta aklarını, sonra badem esansını katınız Pudra şekerini, sürekli çırparak ekleyiniz Marzipanı soğuk tezgaha döküp iki sofra bıçağıyla bir süre daha karıştırarak (Marzipan ılık ve elle işlenilebilir sertlikte olmalıdır) kullanınız

Not: Bu marzipan tarifi, özellikle meyve şekerlemelerinin yapımında kullanılır (Meyveler biçimlendirilirken marzipan sertleşir ve meyveler kırılırsa, marzipanı yeniden ısıtıp, yumuşatmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Marzipan Tarifi ( Şekerleme )

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marzipan Tarifi ( Şekerleme )



100 ml su

500 gr tozşeker

50 gr glikoz

350 gr çekilmiş badem

2 adet yumurta sarısı

pudraşekeri

Su, şeker ve glikozu bir tencereye koyun Bir taşım kaynatarak üzerinde biriken köpüğü alın Karıştırarak şeker 115°C'ye ulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın

Çekilmiş bademleri tencereye katıp karıştırın Sürekli karıştırmaya devam ederek yumurta sarılarını ekleyin

Bu harcı bir mermer tezgâha dökün, alabildiği kadar pudraşekeri ekleyip yoğurarak hamur haline getirin Elde ettiğiniz marzipan hamurunu bir streç film ile sarıp dilediğiniz zaman kullanın

Not: Şekerin sıcaklığını, ölçü aygıtları satan dükkânlardan alabileceğiniz bir şeker termometresini kaynayan şekerli karışıma batırarak ölçümleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.