![]() |
Marzipan Tarifi ( Şekerleme ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marzipan Tarifi ( Şekerleme )Marzipan Tarifi ( Şekerleme ) 500 gr (2 su bardağı) toz şeker 1/2 su bardağından biraz fazla su kahve kaşığmın ucuyla kabartma tozu 360 gr (2 su bardağı) badem (çekilmiş) 2 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış) 1 kahve kaşığı badem esansı 90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri Şekeri ve suyu orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz ![]() ![]() Kabartma tozunu ekleyip şurubu, soğuk suya damlatıldığmda taneleri top halini alana kadar kaynatmaya devam ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu marzipan tarifi, özellikle meyve şekerlemelerinin yapımında kullanılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Marzipan Tarifi ( Şekerleme ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marzipan Tarifi ( Şekerleme )100 ml ![]() 500 gr ![]() 50 gr ![]() 350 gr ![]() 2 adet yumurta sarısı pudraşekeri Su, şeker ve glikozu bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Çekilmiş bademleri tencereye katıp karıştırın ![]() ![]() Bu harcı bir mermer tezgâha dökün, alabildiği kadar pudraşekeri ekleyip yoğurarak hamur haline getirin ![]() ![]() Not: Şekerin sıcaklığını, ölçü aygıtları satan dükkânlardan alabileceğiniz bir şeker termometresini kaynayan şekerli karışıma batırarak ölçümleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|