![]() |
Ballı Armut Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Armut Tatlısı TarifiBallı Armut Tatlısı Tarifi 4 büyük sert armut (soyulmuş ve ortaları çıkarılmış) 1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı 1/4 su bardağı limon suyu 120 gr (1/2 su bardağı) süzme bal 1 çay kaşığı toz tarçın 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Ateşe dayanıklı orta boy bir tabağı 1 tatlı kaşığı tereyağ ile yağlayınız ![]() ![]() Küçük bir tencerede, hafif ateşte, limon suyunu ve balı tahta kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz olana kadar ısıtınız: Tarçın ve hindistancevizini ekleyip tencereyi ateşten alınız ![]() Tenceredeki karışımı, armutların üstüne dökünüz ![]() ![]() Tabağı, fırına koyup 30-35 dakika, armutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Fırından çıkarıp sıcak olarak yada soğuduktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Armut Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Armut Tatlısı TarifiMalzemeler 4 adet armut 1 çorba kaşığı bal Yarım çay kaşığı safran 1 adet çubuk tarçın Birkaç dal lavanta 1 çorba kaşığı limon suyu 2 su bardağı su Yapılışı Balı, safranı, tarçını, lavantayı, limon suyunu ve suyu bir kaba aldıktan sonra karışımı kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|