![]() |
Üşengeç Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üşengeç Keki TarifiÜŞENGEÇ KEKİ TARİFİ Malzemeler: 30 gr (3 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) 120 gr (1 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 250 gr (1 su bardağı) şeker 2 yumurta 1/4 su bardağı süt 125 gr sütsüz (bitter) çikolata (eritilmiş) 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı portakal suyu 90 gr (1/2 su bardağı) fındık (kıyılmış) Kaplaması: 125 gr sütsüz (bitter) çikolata 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı mısır nişastası Yapılışı: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız ![]() 17,5 cm'lik bir kek kalıbını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Un, tuz ve kabartma tozunu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı kaşıkla, yağladığınız kek kalıbına boşaltınız ![]() ![]() ![]() Kaplamayı hazırlamak için, çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, cam kabı kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, cam kabı içinden çıkarınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|