![]() |
Padişah Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişah Helvası TarifiPadişah Helvası Tarifi Malzemeler, 2 su bardağı un 2 su bardağı nişasta 2 su bardağı pirinç unu 8 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 300 gr tereyağ 8-10 adet iç ceviz Hazırlanışı, Unu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencerede kısık ateşte yağsız olarak rengi sararana kadar kavurun ![]() Rengi sararınca tereyağını ekleyip karıştırarak eriyip eşit olarak dağılmasını sağlayın ![]() Şeker ile sütü ayrı bir yerde kaynatın ve bu karışımın üzerine dökün İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak hemen ocaktan alın 15 dakika dinlendirin ![]() Sonra kepçenin tersi ile ezerek servis tabağına alın Arzuya göre iç ceviz ile süsleyerek servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|