![]() |
Saray Baklavası Hamuru Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Baklavası Hamuru TarifiSaray Baklavası Hamuru Tarifi 750 gram un 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 20 gr ![]() 1/2 kahve fincanı rafine yağı 2 bütün yumurta 1 yumurta sarısı 200 gr ![]() Hamurun yağı : 400 gr ![]() Unu mermerin üzerine eleyip harman yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun bir tanesini alıp merdane ile 2 - 3 milim kalınlığında oval pide biçimi açıp yukardaki yağdan ceviz büyüklüğünde alıp (15-18 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerlermi de aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine rutubetli bir bez kapatıp 20 dakika buz dolabında dinlendirdikten sonra kullanınız ![]() |
![]() |
![]() |
|