Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
konde, tarifi

Per Konde Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Per Konde Tarifi



150 gr kırık pirinç

1 lt süt (4 su bardağı)

100 gr tozşeke

2 çay kaşığı vanilin

8 adet komposto armut yarımı

16 adet kiraz şekeri

250 gr kayısı marmelatı (ılındırılmış)

Pirinci ayıklayıp yıkayın ve süzdürün Sütü, pirinci, şekeri ve vanilini bir tencereye koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinçler piştikten sonra tencereyi ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın

Porsiyonluk 8 muhallebi kâsesinin 1/4'ünü tenceredeki malzeme ile doldurun Üzerlerine birer tane komposto armut yarımı yerleştirin Armut yarımının iki yanına birer kiraz şekeri koyun

Ilındırılmış marmelatı, 2 - 3 çorba kaşığı sıcak su ekleyip çırparak inceltin Ilık marmelat ile kâselerin üzerini tamamlayıp, buzdolabında soğutarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.