![]() |
İskandinav Usulü Prenses Kekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskandinav Usulü Prenses Kekleri Tarifiİskandinav Usulü Prenses Kekleri Tarifi 2 tatlı kaşığı margarin 6 yumurta 180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 180 gr (1+1/2 su bardağı) un (elenmiş) Harcı: 50 gr (1/4 su bardağı) krem patisiyer Süslemesi: 50 gr (1/4 su bardağı) ılık kayısı kaplama 2 damla yeşil şeker boyası 200 gr marzipan 1 çorba kaşığı mısır unu 300 gr (1+1/4 su bardağı) krema 2 tatlı kaşığı şeker 9 yeşil üzüm tanesi (ortalarından ikiye kesilip çekirdekleri ayıklanmış) 36 mandalina dilimi (çekirdekleri ayıklanmış) Önce, fırınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() Yumurta ve şekeri, ateşe dayanıklı büyük bir cam kaseye koyunuz ![]() ![]() Bir yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, cam kasedeki yumurta ve şekeri, karıştırıcının üstüne yapışacak kadar kalınlaşıncaya kadar karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp, cam kaseyi tencereden çıkarınız ![]() ![]() Tepsileri fırına sürüp 7-8 dakika, batırılan bir şiş temiz olarak çıkana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Düz ağızlı bir bıçakla krem patisiyeri ince bir tabaka halinde, yuvarlak keklerin yarısının üstüne yayınız ![]() ![]() ![]() Yeşil şeker boyasını marzipana katıp, renk her tarafa eşit olarak dağılıncaya kadar yoğurunuz ![]() ![]() Keskin bir bıçakla, marzipandan kekin kenarı kalınlığında ve keki sarabilecek boyda şeritler kesip, her kekin etrafını bunlarla hafifçe bastırarak sarınız ![]() ![]() Küçük bir kasede, bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, krema ve şekeri yumuşak kuleler olana kadar çırpıp, bir sıkma torbasına doldurunuz ![]() ![]() Not: İskandinav mutfağından alınmış bir tatlı olan bu prenses kekleri, üstlerine krema ve taze meyve konularak servis edilir |
![]() |
![]() |
|