Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskandinav, kekleri, prenses, tarifi, usulü

İskandinav Usulü Prenses Kekleri Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskandinav Usulü Prenses Kekleri Tarifi



İskandinav Usulü Prenses Kekleri Tarifi

2 tatlı kaşığı margarin

6 yumurta

180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker

180 gr (1+1/2 su bardağı) un (elenmiş)

Harcı:

50 gr (1/4 su bardağı) krem patisiyer

Süslemesi:

50 gr (1/4 su bardağı) ılık kayısı kaplama

2 damla yeşil şeker boyası

200 gr marzipan

1 çorba kaşığı mısır unu

300 gr (1+1/4 su bardağı) krema

2 tatlı kaşığı şeker

9 yeşil üzüm tanesi (ortalarından ikiye kesilip çekirdekleri ayıklanmış)

36 mandalina dilimi (çekirdekleri ayıklanmış)

Önce, fırınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız 20 cm X 25 cm boyutlarında iki tepsiyi alüminyum kağıtla kaplayınız Alüminyum kağıtları iki tatlı kaşığı margarinle yağlayıp, tepsileri bir kenara koyunuz

Yumurta ve şekeri, ateşe dayanıklı büyük bir cam kaseye koyunuz Kaseyi yarıya kadar sıcak su dolu bir tencereye yerleştirip, tencereyi kısık ateşe oturtunuz

Bir yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, cam kasedeki yumurta ve şekeri, karıştırıcının üstüne yapışacak kadar kalınlaşıncaya kadar karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp, cam kaseyi tencereden çıkarınız Madeni bir kaşıkla unu kaseye katıp, kasedeki karışımı hazırladığınız tepsilerin içine dökünüz

Tepsileri fırına sürüp 7-8 dakika, batırılan bir şiş temiz olarak çıkana kadar pişiriniz Tepsileri fırından alıp, soğumaları için tel ızgara üstüne koyarak, ılınınca kekleri çıkarınız Alüminyum kağıtları atıp, 5 cm'lik bir pasta kesicisiyle kekleri yuvarlak yuvarlak kesiniz

Düz ağızlı bir bıçakla krem patisiyeri ince bir tabaka halinde, yuvarlak keklerin yarısının üstüne yayınız Kalan yuvarlak kekleri üstlerine yerleştirerek birer sandviç haline getirip, her birinin kenarlarına bir fırçayla hafifçe kayısı kaplamadan sürünüz Kekleri bir kenara bırakınız

Yeşil şeker boyasını marzipana katıp, renk her tarafa eşit olarak dağılıncaya kadar yoğurunuz Hamur tahtasını mısır unu ile hafifçe unlayıp, marzipanı üstüne koyarak, oklava ile 3 mm kalınlığında açınız

Keskin bir bıçakla, marzipandan kekin kenarı kalınlığında ve keki sarabilecek boyda şeritler kesip, her kekin etrafını bunlarla hafifçe bastırarak sarınız Marzipandan taşan kısımları kesip atınız

Küçük bir kasede, bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, krema ve şekeri yumuşak kuleler olana kadar çırpıp, bir sıkma torbasına doldurunuz Her kekin üstüne kremadan sıkıp, üzüm tanesi ve mandalin dilimleriyle süsleyerek servis ediniz

Not: İskandinav mutfağından alınmış bir tatlı olan bu prenses kekleri, üstlerine krema ve taze meyve konularak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.