![]() |
Tost Ekmeği Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tost Ekmeği Tatlısı Tarifi12 adet tost ekmeği 1/2 kg süt 1 paket vanilya 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 5 su bardağı su 1 su bardağı şeker 4 damla limon suyu 3 yemek kaşığı un 2 çay bardağı su 1 adet portakal/limon kabuğu rendesi 1- Bir tarafta 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şekerle koyu bir şerbet yapın ![]() ![]() ![]() 2- Bir tencerenin içine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve ince portakal veya limon kabuğu rendesini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- 3 yemek kaşığı un ve 2 çay bardağı suyu çırpın ![]() ![]() 5- Ruloları tamamen kaplayacak şekilde bir tencerenin içine yağ koyun ve kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|