Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bursa, cevizli, lokumu, tahinli, tarifi

Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi



Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi

Hamuru için:
1 adet yumurta
20 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

İçi için 1, 5 su bardağı tahin
1 su bardağı seker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Öncelikle hamuru için ılık süt ve tereyağını karıştırın İçine maya, şeker, yumurta, mahlep ve aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak bir hamur yapın Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın Sonra hamuru unlanmış tezgâhta merdane yardımıyla açın Üzeri için gereken tüm malzemeyi iyice karıştırıp, hamurun üzerine her tarafını kaplayacak şekilde bastırarak yayın 3 parmak eninde dilimler kesip dilimlerin bir ucundan sarmaya başlayın 4 kat olunca kesip, unlanmış tepsiye koyun Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp tepside 10 dakika daha bekletin ve 190 derecedeki, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.