Meyveli Lokma Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Lokma TarifiMeyveli Lokma Tarifi Lokma Hamuru: 300 gr un 20 gr maya 60 gr tereyağı 30 gr pudra şekeri 3 yumurta sarısı 1 kahve kaşığı tuz 125 gr ılık süt 1/2 rende limon kabuğu içinin meyvesi: 150 gr koyu kayısı marmelatı Kızartmak için: 750 gr yağ Üzerine serpmek için: 250 gr pudra şekeri veya 500 gr bal Sütü bir kaba koyup, pudra şekeri ve mayayı ilâve ederek eziniz Unun yarısını ilâve edip karıştırdıktan sonra kalan unu, tuzu ve limon kabuğunu kenarlarına serpip mayalanması için ağzını kapatarak 10 dakika dinlendiriniz Sonra tereyağı ve yumurta sarısını ilâve ederek 4-5 dakika elinizle ibrişim sarar gibi tek elinizle çarpa çarpa yoğurunuz ve kapağını kapatarak 10 dakika daha dinlendiriniz Sonra bir merdane ile bir mermerin üzerinde 1 santim kalınlığında hamur açıp bir kalıp veya bir su bardağı ile 5 santim kalınlığında hamur açıp bir kalıp veya bir su bardağı ile 5 santim kutrunda hamuru yuvarlak kesiniz ve tam ortasına bir büyük çay kaşığı marmalat koyunuz, hamurların kenarlarını marmelâtın üzerine bastırmadan kapatıp yapışmaması için çimdikliyerek sıkınız Hamurları bir peçetenin üzerine bir tepsiye kapattığınız kısmı alta getirerek diziniz, 15 dakika mayalanması için bekletip sonra ortadan kızgın yağda 3 daki-da bir tarafını 3 dakika öbür tarafını kızartıp bir tabağa yağsızca çıkarınız Arzu ettiğiniz zaman üzerine pudra şekeri serperek servis yapınız Arzu eden bala bulayıp yiyebilir Not: Her türlü meyve marmalatından olur, yalnız sulu olmaması lâzımdır |
|