Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokma, meyveli, tarifi

Meyveli Lokma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Lokma Tarifi



Meyveli Lokma Tarifi

Lokma Hamuru:
300 gr un
20 gr maya
60 gr tereyağı
30 gr pudra şekeri
3 yumurta sarısı
1 kahve kaşığı tuz
125 gr ılık süt
1/2 rende limon kabuğu

içinin meyvesi:
150 gr koyu kayısı marmelatı

Kızartmak için:
750 gr yağ
Üzerine serpmek için:
250 gr pudra şekeri veya 500 gr bal

Sütü bir kaba koyup, pudra şekeri ve mayayı ilâve ederek eziniz Unun yarısını ilâve edip karıştırdıktan sonra kalan unu, tuzu ve limon kabuğunu kenarlarına serpip mayalanması için ağzını kapatarak 10 dakika dinlendiriniz Sonra tereyağı ve yumurta sarısını ilâve ederek 4-5 dakika elinizle ibrişim sarar gibi tek elinizle çarpa çarpa yoğurunuz ve kapağını kapatarak 10 dakika daha dinlendiriniz Sonra bir merdane ile bir mermerin üzerinde 1 santim kalınlığında hamur açıp bir kalıp veya bir su bardağı ile 5 santim kalınlığında hamur açıp bir kalıp veya bir su bardağı ile 5 santim kutrunda hamuru yuvarlak kesiniz ve tam ortasına bir büyük çay kaşığı marmalat koyunuz, hamurların kenarlarını marmelâtın üzerine bastırmadan kapatıp yapışmaması için çimdikliyerek sıkınız Hamurları bir peçetenin üzerine bir tepsiye kapattığınız kısmı alta getirerek diziniz, 15 dakika mayalanması için bekletip sonra ortadan kızgın yağda 3 daki-da bir tarafını 3 dakika öbür tarafını kızartıp bir tabağa yağsızca çıkarınız Arzu ettiğiniz zaman üzerine pudra şekeri serperek servis yapınız Arzu eden bala bulayıp yiyebilir

Not: Her türlü meyve marmalatından olur, yalnız sulu olmaması lâzımdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.