![]() |
Kayısılı Alt Üst Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Alt Üst Keki TarifiKayısılı Alt Üst Keki Tarifi 150 gr (10 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı süzme bal 450 gr kayısı (ortalarından ikiye bölünüp çekirdekleri atılmış) 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2 yumurta 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 çorba kaşığı süt Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede geri kalan 8 çorba kaşığı yağı, tahta kaşıkla kremamsı olana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir kaşıkla un ve kabartma tozunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra sütü boşaltınız ![]() Hazırladığınız bu karışımı kaşıkla kek kabına döşeyip, üstünü kaşığın tersiyle düzeltiniz ![]() ![]() Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirerek keki serbestleştiriniz ![]() ![]() ![]() Kekinizi hemen yada iyice soğuduktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|