Şeftali Çiçeği |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali ÇiçeğiŞeftali Çiçeği Malzemeler: Pandispanya: 1 paket Un 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1 paket Pasta Kreması 300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt 1 adet orta boy şeftali 50 g (yarım su bardağı) badem kırığı Üzeri için: 3 adet orta boy şeftali 1 poşet Tartjöle 2 yemek kaşığı toz şeker 250 ml (2,5 çay bardağı) su 2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı Hazırlanışı: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Pişirme kağıdı serilmiş 26 cm çapındaki kalıba yayın ve pişirin Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Fırından çıkartıp soğutun Pandispanyayı kalıptan çıkartıp pişirme kağıdını ayırın Daha sonra enlemesine ikiye kesin 1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin 3 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın Tartjöleyi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın Suyu ilave edip karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın 1 dakika kadar soğutup kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine yayın Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında bekletin |
|