![]() |
Şeftali Çiçeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali ÇiçeğiŞeftali Çiçeği Malzemeler: Pandispanya: 1 paket Un 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1 paket Pasta Kreması 300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt 1 adet orta boy şeftali 50 g (yarım su bardağı) badem kırığı Üzeri için: 3 adet orta boy şeftali 1 poşet Tartjöle 2 yemek kaşığı toz şeker 250 ml (2,5 çay bardağı) su 2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı Hazırlanışı: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Fırından çıkartıp soğutun ![]() ![]() ![]() 1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin ![]() ![]() Tartjöleyi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|