Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaplama, kayısı, tarifi

Kayısı Kaplama Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Kaplama Tarifi



Kayısı Kaplama Tarifi

4 çorba kaşığı kayısı reçeli
75 gr (1/2 su bardağından biraz az) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Reçelle suyu ufak bir tencereye koyup karıştırarak, orta ateşte 5 dakika pişiriniz Limon suyunu ekleyip iyice karıştırınız Tencereyi ateşten alıp süzünüz
Süzülen reçeli bir kavanoza koyup, reçel henüz sıcakken kavanozun ağzını yuvarlak kesilmiş mumlu kağıtla örtünüz Sonra ağzını selofan kağıtla kapayıp, ip ya da lastik bantla bağlayınız Kavanozu etiketleyip serin ve kuru bir yerde saklayınız

Not: Kaplamalar, meyveli kek ve tartları süslemek için kullanılır Klasik tariflerde, kayısı kaplama sarı meyveler için kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.