Kirazlı Çikolata Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Çikolata TarifiKirazlı Çikolata Tarifi Kullanılacak malzeme (20 kadar çikolata için): 200 gram çikolata, 20 kiraz 1 kaşık kadar yağ Yapımı: Çikolatayı rendeleyip bir porselen kâseye koymalı Bu kâseyi içinde kaynar su bulunan ateşteki bir kabın ortasına oturtmalı ve benmari usulüyle ısıtarak eritmeli Çikolata eriyince çekirdekleri çıkmış ve plastik kürdanlara batırılmış kirazları, erimiş çikolataya batırıp çıkarmalı ve yağa bulanmış bir tabağa aralıklı olarak koyup soğumaya bırakmalı Kirazların üstündeki çikolata donunca kürdanları çıkarmalı ve kirazlı çikolataları bir tabağa koyup servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı
|
|
Kirazlı Çikolata Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Çikolata TarifiKirazlı Çikolata Tarifi MALZEMESİ 1 yumurta akı 125 gr sütsüz çikolata yarım bardak çekilmiş badem 2 çorba kaşığı pudra şekeri 25 adet kiraz şekerlemesi 1/2 su bardağı kakao YAPILIŞI Yumurtanın akını hafifçe çırpınız Yağlı kağıt üzerine çikolatayı rendeleyiniz Çikolata, badem ve pudra şekerini orta boy bir kapta karıştırınız Yavaş yavaş yumurta akını da yedirerek buzdolabında 20 dakika bekletiniz Karışımdan iki tatlı kaşığı kadar alarak avucunuzda yuvarlayınız Ortasını açarak, çukura kiraz şekerlemesini koyarak tekrar yuvarlayınız Elde ettiğimiz topları, bir yağlı kağıt üzerine yayılmış kakao karışımında yuvarlayınız Hepsi bittikten sonra buzdolabında katılaşana kadar bekletiniz
|
|
|
|