Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokması, pirinç, tarifi

Pirinç Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinç Lokması Tarifi



Pirinç Lokması Tarifi

60 gr kuru üzüm
500 ml süt
200 gr pirinç
50 gr şeker
2 adet yumurta
1/2 adet limonun kabuğu
1/2 adet portakalın kabuğu
50 gr un
50 ml süt
10 gr kabartma tozu
20 gr kıyılmış dolmalık fıstık
30 gr kıyılmış ceviz
50 gr tereyağı
Çörekotu
Bal
Tuz
Kızartmak için yağ

Bir kaba üzüm, dolmalık fıstık, ceviz ve 50 ml süt koyup karıştırın 1 saat bekletin Sütü kaynatıp tuz ve 10 gr şekeri katın Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kaynatın Tereyağını ekleyip pirinçler sütü çekene kadar pişirin
Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın Beyazlarını katılaşana kadar çırparak azar azar kalan şekeri ekleyin Ilınmış pirincin içine limon ve portakal kabuğu rendelerini, yumurta sarıları ve kabartma tozunu ilave edin Un ve üzümlü karışımı katın Son olarak dikkatlice yumurta beyazlarını ekleyin
Sıvı yağı bir tavada kızdırın Islatılmış 2 kaşık yardımıyla karışımdan lokmalar alıp yağa atın Her taraflarını 2-3 dakika kızartın Yağdan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerlerine çörekotu ve bal gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.