Pirinç Lokması Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinç Lokması TarifiPirinç Lokması Tarifi 60 gr kuru üzüm 500 ml süt 200 gr pirinç 50 gr şeker 2 adet yumurta 1/2 adet limonun kabuğu 1/2 adet portakalın kabuğu 50 gr un 50 ml süt 10 gr kabartma tozu 20 gr kıyılmış dolmalık fıstık 30 gr kıyılmış ceviz 50 gr tereyağı Çörekotu Bal Tuz Kızartmak için yağ Bir kaba üzüm, dolmalık fıstık, ceviz ve 50 ml süt koyup karıştırın 1 saat bekletin Sütü kaynatıp tuz ve 10 gr şekeri katın Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kaynatın Tereyağını ekleyip pirinçler sütü çekene kadar pişirin Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın Beyazlarını katılaşana kadar çırparak azar azar kalan şekeri ekleyin Ilınmış pirincin içine limon ve portakal kabuğu rendelerini, yumurta sarıları ve kabartma tozunu ilave edin Un ve üzümlü karışımı katın Son olarak dikkatlice yumurta beyazlarını ekleyin Sıvı yağı bir tavada kızdırın Islatılmış 2 kaşık yardımıyla karışımdan lokmalar alıp yağa atın Her taraflarını 2-3 dakika kızartın Yağdan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerlerine çörekotu ve bal gezdirin |
|