Kremalı Saray Helvası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Saray Helvası TarifiKremalı Saray Helvası Tarifi 150 gr badem 250 gr irmik 175 gr yağ Şurubu için: 200 gr şeker 500 gr süt 250 gr krema/kaymak Üzerinin çiğ şekeri: 200 gr toz şeker 150 gr bademi kaynar suya atıp bir dakika kaynatıp süzgece dökünüz ve bir bezin içine koyup bezin üzerinden ovalayıp kabuklarından ayrılmasını temin edin ve sonra beyaz bademleri ayırıp helva tenceresine koyup yağ ve irmiğini ilâve ediniz Ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak badem ve irmiği altın sarısı gibi kızartınız ve önceden hazırladığınız şurubunu üzerine dökünüz Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz ve çiğ şekerini ilâve edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alınız ve 15 dakika demlendirip servis ediniz |
|