Sütlü Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf TarifiSütlü Kadayıf Tarifi 750 gr tel kadayıfı 5 bardak toz şeker 3 bardak süt 1,5 bardak sadeyağ veya margarin 125 gr iç badem Kadayıf iyice didiklenerek saçaklandırılır, kenarlı bir tepsiye döşenir Erimiş haldeki yağ üstüne gezdirilir ve orta fırında 40 - 45 dakika pişirilir İyice kızarmış olan kadayıf fırından çıkarılır Yağ süzüldükten sonra sütlü şurup sıcak sıcak üzerine dökülür Ağzına da bir kapak kapatılır Soğuduktan sonra alt üst etmek suretiyle kadayıf bir tabağa alınır Üzerine bir miktar suda kaynatılmak suretiyle kabukları çıkarılıp et makinesinden geçirilmiş mademler serpilir ve öylece servis yapılır |
Sütlü Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf Tarifineden tarif yok sizin yüzünüzden 10 gündür yiyemiyorum |
Sütlü Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf Tarifi250 gr toz şeker 250 gr ceviz Yarım kg tel kadayıf 250 gr tereyağ 4 su bardağı süt 750 gr toz şeker Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın Yarısını tepsiye yayıp bastırın Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin Şurubu için, sütü tencereye aktarın Şekeri ilave edip karıştırın Şeker eridikten sonra kaynatın Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın |
Sütlü Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf Tarifi1 kg çiğ telkadayıf 250 ml süt (1 su bardağı) 300 ml eritilmiş tereyağı 300 gr iri çekilmiş çeriz içi Şurubu için: 2 kg tozşeker (8 su bardağı) 1750 ml su (7 su bardağı) 1/2 adet limonun suyu Çiğ telkadayıfı sütle iyice ovuşturun Kurumaması için üzerine bir bez örterek biraz dinlendirin Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın Tepsiyi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kadayıfın yarısını tepsiye döşeyin Üzerine çekilmiş ceviz içini serpiştirin Kalan kadayıfı da döşeyerek tepsiyi tamamlayın Bir fırça ile kalan eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine serpin Tepsiyi sıcak fırına sürerek kadayıfı 30 dakika pişirin Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp karıştırın Bir taşım kaynatıp ateşten alın Pişen kadayıfı fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp kendi tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın |
|