Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, sütlü, tarifi

Sütlü Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tarifi



Sütlü Kadayıf Tarifi

750 gr tel kadayıfı
5 bardak toz şeker
3 bardak süt
1,5 bardak sadeyağ veya margarin
125 gr iç badem

Kadayıf iyice didiklenerek saçaklandırılır, kenarlı bir tepsiye döşenir Erimiş haldeki yağ üstüne gezdirilir ve orta fırında 40 - 45 dakika pişirilir İyice kızarmış olan kadayıf fırından çıkarılır Yağ süzüldükten sonra sütlü şurup sıcak sıcak üzerine dökülür Ağzına da bir kapak kapatılır Soğuduktan sonra alt üst etmek suretiyle kadayıf bir tabağa alınır Üzerine bir miktar suda kaynatılmak suretiyle kabukları çıkarılıp et makinesinden geçirilmiş mademler serpilir ve öylece servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tarifi



neden tarif yok sizin yüzünüzden 10 gündür yiyemiyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tarifi



250 gr toz şeker

250 gr ceviz

Yarım kg tel kadayıf

250 gr tereyağ

4 su bardağı süt

750 gr toz şeker

Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın Yarısını tepsiye yayıp bastırın Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin Şurubu için, sütü tencereye aktarın Şekeri ilave edip karıştırın Şeker eridikten sonra kaynatın Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tarifi



1 kg çiğ telkadayıf

250 ml süt (1 su bardağı)

300 ml eritilmiş tereyağı

300 gr iri çekilmiş çeriz içi

Şurubu için:

2 kg tozşeker (8 su bardağı)

1750 ml su (7 su bardağı)

1/2 adet limonun suyu

Çiğ telkadayıfı sütle iyice ovuşturun Kurumaması için üzerine bir bez örterek biraz dinlendirin Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın

Tepsiyi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kadayıfın yarısını tepsiye döşeyin Üzerine çekilmiş ceviz içini serpiştirin Kalan kadayıfı da döşeyerek tepsiyi tamamlayın

Bir fırça ile kalan eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine serpin Tepsiyi sıcak fırına sürerek kadayıfı 30 dakika pişirin

Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp karıştırın Bir taşım kaynatıp ateşten alın Pişen kadayıfı fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp kendi tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.