Kurabiyeli Puding Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiyeli Puding TarifiKurabiyeli Puding Tarifi Puding için: 3 yaprak jelatin 230 gr ufak acıbadem kurabiyesi 200 ml krema 200 ml süt 3 adet yumurta sarısı 15 gr şeker 45 ml vişne suyu Çikolata sosu için: 80 gr bitter çikolata 150 ml krema 15 gr kakao 50 ml süt 30 gr şeker Armutlar için: 2 adet armut 30 gr tereyağı 30 gr şeker Puding için: Jelatinleri soğuk suda yumuşatın 200 gr kurabiyeyi buzdolabı poşetine alın ve merdaneyle üzerinden geçerek orta irilikte ufalayın Krema ve sütü kaynatın Yumurta sarıları, şeker ve acıbadem kurabiyesini mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Sıcak kremalı sütü yumurtalı karışıma ekleyin Benmaride krema kıvamına gelinceye kadar 3-4 dakika çırpın Jelatinlerin suyunu sıkın ve karışıma ekleyin Bu kez soğuk su dolu kabın üstüne oturun, çırparak soğutun Karışımı soğuk suyla çalkalanmış porsiyonluk fırın kaplarına doldurun Üstünü kapatıp gece boyunca buzdolabında bekletin Sos için: Çikolatayı iri kıyın; kremaya katıp orta ateşte karıştırarak eritin Kakaoyu süt ve şekerle iyice karıştırın Kremaya ilave edip karıştırmaya devam edin Kapağı kapalı olarak bir kenara ayırın Fırın ızgarasını önceden ısıtın Armutları soyup ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın Armutları üst kısımlarından başlayarak ince dilimler halinde kopartmadan kesin Tereyağını eritin Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve biraz tereyağı sürün Armutları yuvarlak kısımları yukan gelecek şekilde tepsiye dizin Kalan tereyağından üstlerine sürün ve şeker serpin Fırın ızgarasında üstü hafif yanıncaya kadar 10 dakika pişirin Puding kalıplarını sıcak suya sokun ve kenarlarını keskin bir bıçakla ayırın Kalıplan ters çevirip servis tabaklanna çıkartın Üstüne iri ufalanmış acıbadem kurabiyelerinden serpin Fırınlanmış armutlar ve çikolatalı sos ile servis yapın |
|