Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı TarifiAyva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi İrmik topları: 250 ml süt 50 gr tereyağı 20 gr şeker 70 gr irmik 1 adet yumurta 5 gr nişasta 70 gr tereyağı 20 gr galeta unu 20 gr çekilmiş ceviz Ayva sosu: 250 gr ayva 10 ml limon suyu 1 çubuk vanilya 10 gr tereyağı 450 ml süt 125 ml krema 50 gr şeker Şurup: 30 gr toz şeker 30 ml nar şurubu İrmik topları için: Süt, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın İrmiği ekleyin ve iyice karıştınn Hafif ateşte sık sık karıştırarak 5 dakika kaynatın Yumurta ve nişastayı çırpın, irmikli karışımı bir kaseye koyun, üstünü düzleştirip buzdolabında bekletin Sos için: Ayvaları sıcak suyla yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın Küçük küp doğrayıp limon suyuyla karıştırın Vanilya çubuğunu boylamasına ikiye kesip özünü kazıyın Tereyağını bir tencerede eritin, ayvaları vanilya çubuğu ve özüyle birlikte 2-3 dakika kısık ateşte kavurun 250 ml su ilavesiyle kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin Süt, krema ve şekeri ekleyip bir taşım kaynatın Vanilya çubuğunu çıkartıp karışımı blender'da püre haline getirin Süzgeçten geçirin İrmikli karışımı 8 porsiyona bölün ve elinizle toplar yuvarlayın Kaynar suya atın, toplar yüzeye çıkınca 8-10 dakika daha pişirin Tereyağını bir tavada eritin Cevizleri ve galeta ununu ilave edip 3 dakika çevirin Şurup için: Şekeri birtencerede karamelize edin Nar şurubu ve biraz suyla sulandınp hafif ateşte kaynatın Ayva sosunu kaselere alın Her bir kaseye 2 irmik topu koyun, üstüne cevizli kırıntıdan serpin Şurubu yanında ayrıca servis yapın |
|