![]() |
Espresso Parfesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Espresso Parfesi TarifiEspresso Parfesi Tarifi Krokan için: 70 gr ![]() 50 gr ![]() Parfe için: 70 gr ![]() 30 gr ![]() 1/2 adet çubuk vanilyanın özü 4 adet yumurta sarısı 200 ml ![]() Tarçınlı cipsler için: 6 yaprak Çin böreği yufkası 1 çay kaşığı tarçın 50 gr ![]() Krokan için: Şekeri bir tencerede karamelize edin, bademleri ilave edip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın ![]() Krokanı fırın kağıdının üstüne dökün ![]() ![]() ![]() Parfe için: Şekeri 100 ml ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız şurubu ince bir süzgeçten geçirip karıştırma kasesine alın ![]() ![]() ![]() Parfe kalıpları için: Fırın kağıdından 25x25 cm ![]() ![]() Elde ettiğiniz üçgen parçaları külah haline getirip ataçla tutturun ![]() ![]() Kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve azar azar parfe karışımına ekleyin ![]() ![]() ![]() Tarçınlı cipsler için: Yufkaları 1 cm ![]() ![]() ![]() Yufkaları önceden 180°C'de ısıtılmış fırının alttan 2 ![]() ![]() ![]() Parfenin üstünden kağıt külahları çıkartın ![]() ![]() Not: Karamelize etmek şekerin tadının ve renginin ısı ile değişmesini anlatmak için kullanılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|