![]() |
Tereyağlı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Revani TarifiTereyağlı Revani Tarifi Vurulacak harcı: 10 adet yumurta 100 gr ![]() Az vanilya içinin un ve irmiği: 200 gr ![]() 50 gr ![]() İçinin tereyağı: 150 gr ![]() Şurubu: 1000 gr ![]() 600 gr ![]() 1/2 limon suyu İçi ve kenarları erimemiş yağla kalınca yağlanıp içine un serpilmiş bir tepsi 20 santim kutrunda bir tepsi hazırlanır ![]() ![]() Yumurta, şeker ve vanilyayı çelik veya cam bir kaba koyup, kabı sıcak suyun içine oturtunuz ve bir yumurta vurma teli ile karıştırarak ılık bir vaziyete getiriniz ve sudan alınız ![]() ![]() Sonra dikkatli ve çabuk kevgirle çalkalamadan karıştırıp un ve irmiği yedirip ve hemen tereyağını akıtarak dikkatlice mümkün olduğu kadar az karıştırıp tepsisine dökünüz ![]() ![]() Not : Yumurtayı, un ve yağı yedirirken çalkalayarak veya lüzumundan fazla karıştırırsanız yumurta düşer ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|