![]() |
Hindistancevizli Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Revani TarifiHindistancevizli Revani Tarifi Vurmak için: 10 bütün yumurta 100 gr ![]() Az vanilya İçinin un ve hindistancevizi: 225 gr ![]() 50 gr ![]() Şurubu: 1 kg ![]() 600 gr ![]() 1 limon suyu 25 santim kutrunda bir tepsi İçi tamamen erimemiş yağla yağlanıp hafif unlanır ![]() ![]() Yumurta, şeker ve vanilyayı çelik veya cam bir kaba koyup, kabı sıcak suyun içine oturtunuz ve bir yumurta vurma teli ile karıştırarak ılık bir vaziyete getiriniz ve sudan alınız ![]() Unlan beraber harman edilmiş hindistancevizini de katarak varsa yumurta vurma makinesi ile, mikseriniz varsa mikserle yoksa elinizle bir makine intizamı içinde yumurtayı vurarak bir kurdela şeklini alıncaya kadar köpürtünüz ![]() Yumurta bu koyuluğa gelince teli çıkarıp bir kevgirle çalkalamadan karıştırıp unu dikkatlice yediriniz ve tepsiye boşaltıp fırına sürünüz ![]() Piştikten sonra normal soğuk olarak şurubunu üzerine döküp 3-4 dakika fırına sürüp çıkarınız ve soğuyunca servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hindistancevizli Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Revani TarifiPaylaşım için teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
|