Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu İrmik Tatlısı TarifiYoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi 200 ml yoğurt 200 gr un 200 gr irmik 600 gr şeker 20 gr tereyağı 1/2 adet limon suyu Gül suyu 100 gr frambuaz, böğürtlen, vişne Şerbet hazırlamak için 400 gr şekeri 300 ml su ile tencereye koyun, kaynayıp koyulaşınca limon suyu ve gül suyu ilave edip soğumaya bırakın Karıştırma kabına yoğurt, un, irmik ve şekeri koyup bulamaç gibi bir hamur hazırlayın Porsiyonluk kalıpları yağlayın ve yağ kokusu olması için ateşte biraz yakın Hamuru kalıplara paylaştırın Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Sıcak tatlılara soğuk şerbeti döküp söndürülmüş fırında 15 dakika bekletin Üstüne meyveleri koyup servis yapın |
|