Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bomba, sarışın, tarifi, tartı

Sarışın Bomba Tartı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarışın Bomba Tartı Tarifi



Sarışın Bomba Tartı Tarifi

Hamuru:

120 gr (1 su bardağı) un

1 kahve kaşığı tuz

60 gr (4 çorba kaşığı) margarin

2-3 çorba kaşığı soğuk su

Harcı:

15 gr (3 yaprak) jelatin

1/4 su bardağı soğuk su

3 yumurtanın sarısı

120 gr (1/2 su bardağı) şeker

1/2 kahve kaşığı tuz

3/4 su bardağı kaynak süt

125 gr (1/2 su bardağı) krem şanti

3 yumurtanın akı

1+1/2 tatlı kaşığı hindistancevizi

Hamuru yapmak için büyük bir kaseye unu ve tuzu eleyiniz Margarini küçük parçalar halinde una ekleyip, parmaklarmızla un ve yağ taze ekmek içi kıvamı alana kadar yoğurunuz

Suyu ekleyip ellerinizle yoğurarak pürtüksüz bir hamur elde ediniz (Hamur çok kuru olursa biraz daha su katınız) Hamuru buzdolabına kaldırıp, 30 dakika soğutunuz

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız Hamuru buzdolabından çıkarıp, hafifçe unlanmış tezgahta 3 mm kalınlığında açtıktan sonra, merdaneye sararak geniş ve yayvan bir kalıba yerleştiriniz (Kalıptan sarkan kısımlarını bir bıçakla kesip atınız) Bir çatalla hamuru birkaç yerinden delip, kalıbı buzdolabına kaldırarak hamuru 15 dakika daha dinlendiriniz

Kalıbı buzdolabından alıp, üstünü alüminyum kağıtla örtünüz Ağırlık yapması için üstüne biraz kuru fasulye koyup, kalıbı fırında 10-12 dakika pişiriniz Kalıbı fırından çıkarıp, alüminyum kağıdı ve fasulyeleri atınız Kalıbı yeniden fırına sürerek hamuru 3-4 dakika daha, hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakınız

Bu arada harcı hazırlamak için küçük bir kasede jelatini suda eritip, kaseyi bir kenara bırakınız

Orta boy bir kasede yumurta sarılarını, şekerin yarısını (1/4 su bardağı) ve tuzu bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, karışım sertleşene kadar çırpınız Kaynar sütü azar azar, sürekli karıştırarak katınız Karışımı orta boy bir tencereye döküp, ağır ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 6-7 dakika, bir kaşığın sırtına yapışacak kıvama gelene kadar pişiriniz

Tencereyi, ateşten alıp karışımı bir süzgeçten orta boy kaseye süzünüz Eritilmiş jelatini katıp ılındırdıktan sonra, buzdolabında 45 dakika, karışım tutmaya başlayana kadar soğutunuz

Bu arada küçük bir kasede krem şantiyiyi bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kalınlaşana kadar çırpınız (Krem şantiyi sertleşmemelidir) Bir başka kasede, yumurta aklarını bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, köpük köpük olana kadar çırpınız Kalan 60 gr (1/4 su bardağı) şeker ile 1 kahve kaşığı hindistancevizi ekleyip, yumurta akları sertleşene kadar çırpmaya devam ediniz

Buzdolabındaki karışımı çıkarıp önce çırpılmış kremayı sonra da yumurta akı hindistancevizi karışımını ekleyiniz

Karışımı hamur kasesine döküp, tartı buzdolabına kaldırarak en az 2 saat, harç sertleşene kadar soğutunuz Tartı buzdolabından çıkarıp, üstüne kalan 1/2 tatlı kaşığı hindistancevizini serperek, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.