![]() |
S Bisküvisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() S Bisküvisi TarifiS Bisküvisi Tarifi 120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 1 yumurta 120 gr (1 su bardağı) un (elenmiş) 60 gr (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş) 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() Bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kasede, kalan 8 çorba kaşığı yağı ve şekeri tahta bir kaşıkla, karışım köpük köpük olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Karışımdan, avucunuzda 20 top yapınız ![]() ![]() Bisküvileri, yağlamış olduğunuz tepsiye aralıklı olarak diziniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|